Forum – alt om investering i guld, sølv og ædelmetaller

Forum er åbnet  – besøg forummet og opret dig som bruger her

 

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.

Sider: [1]
Forfatter Emne: En total nybegynders forhåbentlige guldeventyr
etailer
Bronze medlem
Indlæg: 3
Indlæg En total nybegynders forhåbentlige guldeventyr
den: August 9, 2011, 17:25

Hej alle,

Min navn er Thomas og jeg vil her ærligt fortælle om mit forhåbentlige guldeventyr, da jeg også vil med på guldbølgen og blive lidt rigere :)

Mit mål med denne tråd:
- Hjælpe andre nybegyndere
- Få hjælp
- Underholdning
- Hjælpe forummet igang

Baggrund:
Jeg solgte for over 1 års tids siden min internetvirksomhed og har derfor lidt penge jeg gerne vil have investeret. De har indtil nu bare stået på bankkontoen til en rente under inflationen, som selvfølgelig ikke gør dem mere værd :)
Jeg har troet jeg skulle bruge dem til et nyt iværksættereventyr, så derfor har de bare stået indtil nu.
Jeg har tidligere tænkt på at smide pengene i aktier, helt specifikt Skagen Fondene, men som jeg opdagede i går var det ret godt jeg ikk har gjort det, da de kun er faldet det seneste års tid :)

Sådan begyndte det:
Jeg tjekket ofte jp.dk for nyheder og så i går mandag d. 8 august, at prisen på 1 oz guld nu var over 1.700$, hvilket fik mig til at kigge på guldets prisudvikling.
Den er pt. steget med over 42 % det seneste års tid og de få kursfald der har været er hurtigt blevet udlignet.
Nu er 1 års prisudvikling ikke valid statistisk data, men set over de sidste 5-10 år er tendensen den samme med få undtagelser.
På baggrund af dette og globale økonomiske situation lige nu, så ser jeg guld som en rimelig sikker investering udfra min investeringsprofil:
- Kortsigtet (6-12 mdr.)
- Lav til medium risiko

Jeg har læst på flere forskellige sider ang. forventninger til guldprisen, faktorer der spiller ind på den mv. - på ingen måde dybtegående research, men nok til at jeg mener risikoen er værd at løbe vs. den potentielle gevinst.
Det er i hvert fald bedre end at lade pengene stå på kontoen og blive mindre og mindre værd, og nu har guld lige fanget min interesse :)

Ja ja, det det ikke super velovervejet og der er mange andre investeringsmuligheder, men nu prøver jeg guld indtil jeg måske bliver klogere? :)

Jeg valgte BullionVault
Som beskrevet her på siden, så kan guld jo handles på flere forskellige måder, men jeg har valgt "fysisk-online", da det er nemmest at gå til og hvad jeg kan læse mig frem til mere sikkert end f.eks. aktier i mineselskaber pga. kursrisikoen.

Jeg faldt over en anden artikel i min google-søgning, som anbefalede GoldMoney + de også referererede til andre der anbefale dem i artiklen, og de lå øverst i arktiklen her på siden. Da jeg som tidligere nævnt vil handle igennem mit firma, så fandt jeg frem til GoldMoney kræver en 13 siders formular udfyldt, flere vertificerede dokumenter og det skulle sendes pr. post eller faxes strandede jeg i går der, da det da var alt alt for besværligt og jeg vil igang NU.
Derfor kiggede jeg i dag på BullionVault, som også er anbefalet her på siden + de også skulle have bedrer guldpriser, for at se hvor nemt det var at komme i gang der.
Til min overraskelse var det MEGET MEGET nemmere og tog kun 1 minut at komme igang. Jeg skal først dokumentere min og mit firmas identitet når jeg vil have penge udbetalt, så jeg skal bare overføre penge til min konto hos dem, og så er jeg igang!
Yderligere får du også 1 gram guld og 1$, 1£ og 1€ i sign-up bonus - ikke dårligt :)

Det var første del af min lille historie, som jeg håber du fandt bare lidt interessant :)

Men er jeg snotdum ved at kaste mig ud i guldinvesteringer, når jeg stadigvæk ikke ved for 5-øre om det?
Og hvad bør jeg gøre mig klart før jeg satser hele dynen?

Tak fordi du læste med og jeg håber du kan hjælpe mig med mine spørgsmål! :)
/Thomas

etailer
Bronze medlem
Indlæg: 3
Indlæg Re: En total nybegynders forhåbentlige guldeventyr
den: August 9, 2011, 17:28

Jeg har lige et tillægsspørgsmål til BullioVault - er det bedst at overføre USD, EUR eller GBP til min konto og hvad er bedst lige nu mht. vekselkurserne?
Og hvordan regner man ud hvilken valuta man får mest ud af at bruge hos dem?
PFMT
/Thomas

Stru
Administrator
Indlæg: 14
Indlæg Re: En total nybegynders forhåbentlige guldeventyr
den: August 10, 2011, 09:22

Nu er prisudviklingen bagud i tid tvivlsom som indikator for hvordan priserne udvikler sig fremadrettet. Hvis du kender nogen, der købte fast ejendom i 2006/7 vil de formentligt være enige, så hvis det er din primære indgangsvinkel til at købe guld, er det næppe super skarpt :)

Jeg mener dog, at der er mange andre faktorer, der gør at guld vil være ganske fornuftig investering – surprise! :)

Jeg synes du er lidt hård ved Goldmoney – som jeg nævnte i min kommentar til dit indlæg – så er det i mine øjne ikke meget vanskeligere at oprette sig end det er hos BullionVault.

Med hensyn til valuta hos BullionVault, har det ikke den store betydning hvilken du overfører, da du kan handle direkte i både euro, pund og dollars.
Når det er sagt, så er køb af guld på eksempelvis BV London børs et andet marked end køb af guld i dollars på BV London børs. Det vil sige, at der på et givent tidspunkt godt kan være flere der ønsker at sælge guld for dollars end der ønsker at sælge guld for euro (relativt i forhold til antal købere) således, at det qua udbud og efterspørgsel kan være billigere at købe guld i dollars. Dette ændrer sig dog løbende, så fra det tidspunkt du overfører pengene fra din bank til de står på din BV konto kan billedet have ændret sig til det omvendte.

Hvis du vil regne ud hvad der bedst kan betale sig, skal du tage den aktuelle pris på BullionVaults markeder i hver af de tre valuta og omregne den til danske kroner ved hjælp af den vekselkurs du får i din bank, når du overfører pengene til BullionVault. Det kunne, da være interessant, hvis du over tid kunne påvise, at guld generelt handles billigere i en valuta end de øvrige valuta.

tomas
Bronze medlem
Indlæg: 2
Indlæg Re: En total nybegynders forhåbentlige guldeventyr
den: August 29, 2012, 12:53

Hej
Jeg overvejer at opkøbe guld hos Tavex eller gold money, mit spørgsmål lyder på, hvordan opbevare man sit guld og hvordan sikre man dets ægthed ?

Findes der selskaber, hvor man kan opbevare det i sin egen boks, med egen nøgle, altså for at sikre sig at beholdningen er der den dag man vil sælge ?

Håber i kan hjælpe... jeg er meget grøn i dette !

Hilsen Tomas

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.33.2 ; Side indlæst på: 0.031 sekunder.