Ny pejling om guldprisen i aften kl. 20.15

I aften klokken 20.15 går USA’s centralbank direktør Ben Bernanke på talerstolen i forbindelse med at centralbanken er samlet til rentemøde.

Traditionelt ville en rentenedsættelse være det logiske træk i forhold til at sætte gang i den amerikanske økonomi, men da renten allerede er på 0 %, er det ikke et våben Ben Bernanke længere har i sit arsenal. I stedet forventer flere økonomer, at Ben Bernanke lever op til sit øgenavn ”Helikopter Ben” (et øgenavn han fik, da han for år tilbage udtalte at han hellere ville kaste dollars ud fra helikoptere end at opleve deflation i USA) og lancere QE3 (Quantitative Easing 3) eller på dansk kvantitative lempelser 3.  Det betyder kort fortalt at USA trykker store mænger nye dollars, der sprøjtes ud i økonomien via obligationsopkøb.

Hvad betyder Q3 lempelser for guldprisen?

Kvantitative lempelser er dårlige nyheder for dem, der holder kontanter, da pengemængden udvides, hvilket betyder inflation og pengene bliver mindre værd. Det er omvendt gode nyheder for dem, der holder guld, da guld netop er et godt værn mod inflation og derfor vil få flere til at søge i mod ædelmetaller.